slideshow04

Амбасадор Португала у посети Прибоју и деци Прибоја

Прибој је данас посетио амбасадор Португала у Србији, Босни и Херцеговини, као и Црној Гори, Њ.Е. Августо Хозе Пестана Сараива Пеиското, са сарадницима из амбасаде у Београду и партнерима из пројекта "Србија у ритму Европе", у коме учествују и деца Прибоја, а коју на такмичењу подржава амбасада Португала.

poseta ambasadora portugalije

Децу Прибоја на финалном такмичењу "Србија у ритму Европе" у Ћуприји, које ће се одржати 19.јуна ове године, подржава амбасада Португала. На тај начин, одабрана деца ће у конкуренцији са још 19 градова и општина, које такође подржавају амбасаде земаља Европске уније, покушати да освоје прво место у певању и плесу, а тиме и престижну награду за свој град. Ово је била једна од тема на састанку у Прибоју, на коме је амбасадора Португала са сарадницима примио председник општине Прибој, Лазар Рвовић. Осим о учешћу деце Прибоја у пројекту "Србија у ритму Европе", на састанку је било речи и о туристичким потенцијалима прибојског краја, чијим је лепотама амбасадор био импресиониран.

Председник општине Прибој исказао је велико задовољство што је био у прилици да угости португалског амбасадора и организаторе једне сјајне манифестације у којој Прибој учествује, "Србија у ритму Европе", нагласивши да је то сјајна шанса за децу Прибоја и Прибој, да кроз манифестације овога типа, прихватају позитивне ствари на свом путу ка Европској унији.

"Не сумњам да ће наша деца остварити добар резултат и велика нам је част, што је управо Португал партнер на овом пројекту и што ће наша деца имати шансу да на португалском језику се такмиче, као и то што ће као победници имати прилику да виде једну прелепу државу, са богатом историјом и културом.", рекао је Рвовић.

На састанку је било речи и о сарадњи Прибоја и Португала у економском и развојном смислу. Помоћ из амбасаде је понуђена, поготово у развоју туризма, у чему Португал последњих година предњачи међу европским земљама.

Амбасадор Португала у Београду изразио је жељу да се врати у Прибој, за који је оценио да има много туристичких потенцијала. Он је рекао да су данас деца најбитнија и да у децу највише треба улагати, а то је заправо и главни разлог његове посете.

Извршни директор "Србија у ритму Европе", Игор Карадаревић рекао је да је јако велика част угостити амбасадора Португала у Прибоју и саопштио је да се 19.јуна за Прибој гласа на 4441, тако што се укуцава песма_04.

Након обиласка Завичајног музеја и упознавања са археолошким експонатима прибојског краја, амбасадор се састао са децом Прибоја у Омладинском центру, где им је поручио да их подржава и бодри до победе, а на крају своје посете обишао је манастир Св.Николе у Прибојској Бањи и једну од најбогатијих средњевековних ризница.

Уколико деца Прибоја победе 19. јуна у Ћуприји, биће у прилици да посете Португал, а 50% средстава од смс гласања одлази у њихове школе, за унапређење услова њиховог школовања.

poseta ambasadora portugalije2