slideshow04

Одржана 21. седница Општинског већа општине Прибој

Данас је одржано 21. по реду заседање Општинског већа општине Прибој, којим је председавао заменик председника општине Прибој, Саша Василић. Чланови Општинског већа данас су утврдили и проследили Скупштини општине на усвајање Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Прибој за 2017.годину чиме је буџет са 1.008.684.202,00 динара повећан на 1.153.310.354,00 динара што у процентима износи 14,34%.

Новим ребалансом укупно повећање расхода из буџета износи 144.626.152,00 динара од чега се највећи износ од 90.000.000,00 динара планира за набавку опреме за производњу и дистрибуцију топлотне енергије, 29 милиона за покривање текуће ликвидности буџета у протеклим месецима што је кредитом у приходном делу буџета укључено у овај ребаланс а 2,5 милиона се односи на камате на краткорочне и дугорочне кредите што се финансира из текућих буџетских прихода. 6.796.105,00 динара предвиђено је за повећање плата у износу од 6% за ПУ Невен по закону, а извор средстава су текући буџетски приходи. Центру за социјални рад наменским трансфером Владе Републике Србије предвиђено је 2.469.705,00 динара.Такође, из текућих буџетских прихода за недостајућа средства предвиђено је 550.000,00 динара Дому културе Пиво Караматијевић а 400.000,00 динара Спортском центру.За остале капиталне пројекте из буџетске резерве планирано је 12.910.342,00динара.

Чланови Општинског већа утврдили су и Одлуку о задуживању општине Прибој за набавку опреме за производњу и дистрибуцију топлотне енергије за 90 милиона динара за шта је прибављена сагласност Министарства финансија- Управе за јавни дуг.

Данас је донета и одлука којом су утврђене новчане накнаде председнику и члановима Жалбене комисије општине Прибој у износу од 1.500 динара по предмету.

Донета је и Одлука о изради Измене Плана генералне регулације градског подручје општине Прибој, којом је редефинисан грађевински реон ради стварања услова за решавање имовинских односа у поступцима озакоњења објеката изграђених на земљишту у јавној својини и корекција грађевинских линија према јавним саобраћајницама као што је пут Увац-Бистрица.

Утврђен је и Оперативни План одбране од поплава за подручје општине Прибој за воде другог реда на шта се добија и сагласност надлежног јавнор предузећа на републичком нивоу.

На данашњем заседању дата је сагласност на Статут Завичајног музеја Прибој и Правилник о унутрашњој организацији и систематизацији који су усклађени са Законом о култури и другим прописима, а разматрани су и извештаји о раду и финансијском пословању у 2016. години ЈКП Услуга Прибој, Јавног предузећа за уређење грађевинског земљишта и развој Прибој и Туристичке организације Прибој, који су прослеђени Скупштини општине Прибој на усвајање. Такође, чланови Општинског Већа данас су донели Закључак, којим се даје сагласност на решење председника општине о отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини у складу са законом на две локације у укупној површини од 548 квадратних метара.

Дневни ред седнице можете погледати овде.

15 sednica opstinskog veca priboj