banner telefoni naslovna

Дом културе: Изложба слика "Art[ ]KVADRAT®/SRBIJA 2017 -2018"

Од 22. јануара до 05. фебруара у Галерији Дома културе је постављена Међународна путујућа изложба Арт[ ]КВАДРАТ®/СРБИЈА2017/2018. Међународна путујућа изложба Арт[ ]КВАДРАТ _СРБИЈА 2017-2018 наставља традиционално свој „велики пут малог формата“ по градовима Србије - дванаести пут.

* у конкуренцији су радови свих техника и поетика ликовних и примењених уметности и дизајна
* тема је слободна
* сваки аутор предлаже рад по свом избору
* изложба је жирирана од еминентног жирија
* посетиоци на поставкама по градовима Србије гласају за рад који им се највише свиђа
* победник је аутор чији рад добије свеукупно највише гласова током године и има могућност самосталне изложбе у АртЦЕНТРУ

Овога пута на Међународној путујућој изложби Арт[ ]КВАДРАТ®_СРБИЈА 2017-2018 поред аутора из Србије учествују и аутори из:Босне и Херцеговине, Црне Горе, Холандије, Хрватске, Италије, Израела и Шпаније.

Жири Међународне путујуће изложбе Арт[ ]КВАДРАТ®_СРБИЈА 2017-2018 је: проф. Александар РАДОЈЕВИЋ, проф. Лев КРЕФТ (из Словеније), Душан МИЛОВАНОВИЋ, Слободан МАЛДИНИ, Ивана ФЛЕГАР, Емилија МАРИНКОВИЋ и победник Међународне путујуће изложбе Арт[ ]КВАДРАТ® _СРБИЈА 2017: Владимир ЋУРЧИН

Ова изложба је и замајац за формирање КултурнеМрежеСрбије, која би до 2021. године требало да се укључи у Културну мрежу Европе.


КултурнаМрежаСрбије је скуп градова, галерија, удружења, установа и фирми, као и појединаца који желе да уједине своје аквности са циљем да реализују своје идеје, програме и пројекте у сагласју са неговањем уметничке и културне традиције Србије, као и са Програмом културног развоја Републике Србије, а према свом основном циљу и интересу.

Дођите, погледајте и дајте глас својој слици!

ДОБРО ДОШЛИ на Арт[ ]КВАДРАТ®/СРБИЈА2017 -2018 МаГдеБиоПоСрбији!

У ГАЛЕРИЈИ ДОМА КУЛТУРЕ ОД 22. јануара до 05. фебруара. 2018.
Суботом и недељом посета од 10 до 15 часова.

izlozba art kvadrat 2018