banner telefoni naslovna

Муфтија Дудић у посети Прибоју

У уторак 23. јануара 2018. године, председник општине Прибој Лазар Рвовић са сарадницима, угостио је делегацију Мешихата Исламске заједнице у Србији, предвођену председником, муфтијом др. Мевлудом еф.Дудићем, а коју су чинили секретар Самир Шкријељ, главни прибојски имам, Харун еф.Еминагић и председник Меџлиса Исламске заједнице Прибој Харис Зековић.

Тема разговора било је унапређење иначе добре сарадње између Општине Прибој и Прибојског меџлиса, која се између осталог огледа и у потпуном финансирању Меморијалног спомен обележја у Сјеверину, чему је највећи допринос дао управо председник општине Прибој. На састанку се разговарало и о добијању дозволе за изградњу џамије у новом делу Прибоја, на коју се како су истакли гости из Исламске заједнице, чека 25 година. Такође, разговарало се и о привођењу намени локације за ново исламско гробље у Прибоју.

Председник општине Прибој исказао је пуно разумевање за потребе Исламске заједнице у Србији и исказао спремност да помогне у оквиру својих надлежности.

muftija dudic