slideshow04

Енергетска ефикасност у домаћинствима: Позив за учешће у јавним консултацијама са грађанима Прибоја

Општина Прибој, Мрежа добре енергије и Регионална развојна агенција Златибор организују консултације са заинтересованим грађанима на тему уштеда енергије и смањења трошкова у домаћинствима применом мера енергетске ефикасности. Консултације ће бити обављене у четвртак 22. фебруара, у периоду од 14 часова до 16 часова, у Дому културе „Пиво Караматијевић“ у Прибоју.

Потрошња енергије је један од значајних расхода сваког појединачног домаћинства у Србији. Ниско-инвестиционим и организационим мерама енергетске ефикасности могуће је остварити значајне уштеде у кућном буџету. Енергетски менаџери, као стручна лица задужена за праћење и контролу потрошње енергије, пружиће грађанима Прибоја информације о томе на који начин могу смањити своје рачуне за енергију, како одабрати одговарајуће енергенте, који су оптимални системи за грејање и хлађење, и друге важне теме.

Консултације са заинтересованим грађанима ће водити лиценцирани енергетски менаџер Марко Јањушевић заједно са Жељком Зечевићем и Николом Вујовићем, представницима Секретаријата Мреже добре енергије, који су кроз дугогодишњи рад у Канцеларији за енергетски менаџмент Општине Врбас, стекли завидно искуство у вођењу система енергетског менаџмента и саветовању грађана о спровођењу мера енергетске ефикасности у домаћинствима.

Ово је јединствена прилика за све грађане општине Прибој, да кроз процес јавних консултација, препознају вишеструке могућности за даље унапређење енергетског система у свом домаћинству.

savetovanje sa gradjanima energetski menadzment