slideshow04

Изабран лого за 55. МОСИ 2018 у Прибоју

Комисија за избор лога за 55. МОСИ Прибој 2018, данас је након прегледа свих доспелих предлога, за чије достављање је рок био 8. фебруар, донела одлуку о избору најбољег идејног решења. Седница Комисије одржана је у сали за венчања Општинске управе у 10:30 часова, где је након бодовања одлучено да лого за 55. Међуопштинске омладинске спортске игре Прибој 2018, буде предлог архитекте Дамира Диздаревића, који је под шифром "БИЋ 2018", добио највише бодова.

MOSI logo 2018

Лого „Бић 2018“ замишљен је као комбинација нових и старих графичких елемената. Наиме, како би решење било у складу са амблемом Међуопштинских омладинских спортских игара, пет кругова са амблема су преузети и трансформисани тако да се од кругова добило „ОСИ“ и „55“.

Испред ових словних и бројних знакова додат је специфично обликовано слово „М“. Оно је обликовано тако да подесећа на једно од глваних обележја Прибоја – Бић - јер се његови врхови могу сагледати из свих праваца из којих се долази у Прибој. Због морфологије слова „М“, приказана су само 2 од 3 врха Бића. Остала слова „ОСИ“ уклопљена су у 3 горња круга лога, док су два доња круга послужила за формирање броја 55, што представља редни број игара. У саставном делу лога је и натпис „Прибој 2018“.

Боје које карактеришу овај лого одговарају делу боја са пет олимпијских прстенова, јер су они и саставни део званичног МОСИ амблема. Кружни словни знаци обојени су у плаву, црну и црвену боју, док су бројни знаци обојени сиво, како би се избегла претерана употреба боја. На тај начин је истакнут је део речи „оси“, а слово „М“ је својом флуидном формом већ довољно упечатљиво.

Предлог под шифром "БИЋ 2018" освојио је највише бодова, 46, док је другопласирани по бодовању шесточлане Комисије добио 37. Аутор овог предлога идејног решења има право на новчану награду у нето износу од 30.000,00 динара.

Коначне резултате бодовања Комисије можете погледати овде.

MOSI logo 2018 komisija