slideshow04

Снимање филма "Отац" у Прибоју

Након првих кадрова у Београду за филм "Отац", у режији Срдана Голубовића, снимање је настављено у Прибоју, где се одвија већина радње у филму. Сценарио за филм потписују Срдан Голубовић и Огњен Свиличић, а рађен је по истинитом догађају.

Снимање је обављено на више локација, велику помоћ у логистици екипи филма пружила је локална самоуправа. У филму се ради о раднику који је остао без посла и коме због сиромаштва центар за социјални рад одузима децу. У покушају да их врати он се бори са суровом бирократијом и корупцијом и схвата да је немоћан да се избори са системом. Због тога креће пешке из свог малог места за Београд, у Владу , да се мирним путем избори за правду.

Оца, главну улогу у филму, игра Горан Богдан, (Мустафа у серији „Сенке над Балканом“), док су улоге деце поверене Мухарему Хамзићу из Прибоја и Ајли Шантић. Остале улоге тумаче Љубомир Бандовић, Борис Исаковић, Нада Шаргин, Милица Јаневски, Вахид Џанковић, Јово Максић и Никола Ракочевић.

Филм се снима у копродукцији шест земаља: Србије, Француске, Немачке, Словеније, Хрватске и БИХ, а поред Филмског центра Србије финансијски су га подржали и француски фондови „Цинема ду Монде“ , „Арте Франце и „ЗДФ Арте“, немачког фонда МДМ, те хрватских, словеначких и фонда БИХ, као и Еуримагес фонд за копродукције.

Фото: Маја Медић

Film Otac foto Maja Medic