slideshow04

Vesti

Opštinski štab za vanredne situacije: Ponovna podela dezinfekcionih sredstava

JKP "Usluga"Priboj će ponovo, u četvrtak 30. aprila, vršiti podelu dezinfekcionih sredstava. Posude sa dezinfekcionim sredstvom biće locirane kao i do sada u Novom Priboju na dve lokacije, ispred Hotela Lim i na školskim terenima pored bine, a u Starom Priboju na autobuskoj stanici.

Podela će se vršiti u vremenu od 10 do 14h. U pitanju je natrijum hipohlorit, koji je jako efikasno dezinfekciono sredstvo protiv velikog broja mikroorganizama (bakterija, virusa, gljivica). U radu sa njim neophodno je da se sve površine prethodno očiste od organskih materija, a preporučeno vreme kontakta je 10 min i duže. Koristi se za dezinfekciju objekata, javnih površina, ulaza u zgrade, stepeništa, urađenih od keramike, betona ili asfalta.

Pri radu sa ovim rastvorom neophodno je obavezno koristiti ličnu zaštitnu opremu (zaštitne naočare i rukavice). Ovaj rastvor može biti korozivan za metalne površine, te se preporučuje da se posle 15min prskanja ovim rastvorom, obrišu suvom krpom ili ubrusom.

Ovog rastvora će biti u dovoljnim količinama za sve, pa se pozivaju građani da ne prave gužve jer će svi moći da ga dobiju besplatno.

priboj panorama