slideshow04

Размотрени сви аспекти безбедности пред 55. МОСИ у Прибоју

У понедељак 25.јуна одржана је 2. седница Савета за безбедност општине Прибој, на коме се руководство Општине састало са свим релевантним чиниоцима за безбедност у граду, а у сусрет предстојећим 55. Међуопштинским спортским играма, које ће се одржати у Прибоју од 4-8.јула.

Састанку на коме су се дефинисале препоруке и закључци око стања безбедности у општини Прибој, присуствовали су представници ППУ Пријепоље и Регионалног центра граничне полиције, Одељења за ванредне ситуације, судства и Центра за социјални рад.

Имајући у виду податак да ће у периоду од 4-8.јула у Прибоју боравити око 3000 људи из 29 градова и општина три земље, 2100 спортиста са 255 екипа, данас су размотрени сви аспекти безбедности за време одржавања игара.

Председник општине Прибој, Лазар Рвовић, упознао је присутне са инфраструктурним радовима који су при крају и са другим припремним радњама у вези организације 55.МОСИ. Такође, предочио је и донете одлуке на локалу, а које се тичу рада угоститељских објеката, целодневног дежурства екипа Хитне помоћи прибојског Дома здравља у том периоду и појачаног рада инспекцијских служби.

Са друге стране, начелник ПУ Пријепоље, Синиша Цвијетић, задовољан је сарадњом и радом Савета за безбедност у општини Прибој.Истакаоје да ће ППУ Пријепоље предузети све безбедносне мере како би све протекло у најбољем реду за време одржавања игара. Он је рекао да ће у Прибоју бити формиран Штаб, у ком ће се дежурати 24 сата.

Општина Прибој приводи крају све неопходне радове на реконструкцији спортске инфраструктуре и инфраструктуре у граду. Осим новог кружног тока, Прибој је добио реконструисану главну улицу, у којој ће ускоро бити готови и тротоари, а такође у сусрет играма, и већи број обележених паркинг места. Општина поседује смештајне и угоститељске капацитете који омогућавају организацију великих и масовних спортских манифестација, а у сусрет најмасовнијем догађају у региону овог лета, све службе безбедности су у приправности и очекују да ће посао овог лета, обавити на највишем нивоу, био је закључак са састанка.

mosi razmotreni svi aspekti bezbednosti