slideshow04

Штаб за ванредне ситуације општине Прибој: Санирају се оштећени путеви по селима

Обилне падавине и бујица, почетком  јула, нанеле су велике штете сеоском подручју општине Прибој, поготово у месним заједницама Бања, Кратово, Мажићи и Бучје, на путној инфраструктури, што је био и разлог да се 9.јула уведе ванредна ситуација у овом делу прибојске општине.

Ситуација се у међувремену побољшала и нормализовала, јер је ЈП за уређење грађевинског земљишта и развој Прибој, уз ангажовање подизвођача, већ санирало преко 70 одсто оштећених путева у овим селима. И даље се ради према приоритетима, а већих непогода у међувремену није било, па су се стекли услови да Штаб за ванредне ситуације општине Прибој, на седници одржаној 31.јула, предложи председнику Општине, да укине ванредну ситуацију у наведеном делу општине Прибој.


Током прошле седмице, односно 24.јула, обилне падавине задесиле су део МЗ Крајчиновићи, када је по подне, за пола сата  бујица, у долини Поблаћнице, у близини Цркве у Поблаћу, на општински пут нанела око 300 кубика земље, шута и грања, па је  саобраћај на овом путном правцу, био кратко у прекиду, јер се овде брзо интервенисало.  

Општински Штаб за ванредне ситуaције, донео је и  Одлуку о предузимању неопходних мера заштите и спасавања на неутралисању заосталих убојних средстава још током НАТО агресије, на локацијама Јармовац и Лунићи. Посао ће, уз асистенцију МУП-а Србије, одрадити стручне и спцијалистичке државне екипе, а локална самоупрва, преко својих јавних предузећа, даће логистичку подршку у виду неопходног материјала, потребне механизације и смештаја за људство.

О времену и начину неутралисања ових заосталих убојних средстава, јавност Прибоја биће на време информисана.

Општински Штаб за ванредне ситуације Прибоја донео је и Закључак о образовању екипа за извршавање послова заштите и спасавања у ванредним ситуацијама, и то екипе за позивање и извршавање мобилизације, екипе за прихват и збрињавање, као и екипе за координацију материјалног обезбеђења оперативних снага на терену.