slideshow04

Ускоро санација зграде Општине Прибој

Зграда Општине Прибој ускоро ће засијати у новом руху. Уговор о енергетској санацији зграде Општине 31.јула, потписали су министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић и председник Општине, Лазар Рвовић.

 Замениће се комплетна столарија, урадити нова фасада а биће постављен и нови кров. Држава ће издвојити нешто преко осам милиона динара, а остатак ће финансирати локална самоуправа.

Поред естетског, односно декоративног ефекта, најављеном санацијом зграде Општине Прибој, посебно ће значајно бити унапређење енергетске ефикасноти, односно квалитетно загревање просторија уз уштеду енергије, тиме и уштеде енергената, а све ће допринети и мањем загађењу животне средине, односно чистијем ваздуху, који удишу наши суграђани.

Реконструкција односно енергетска санација зграде Општине Прибој, очекује се да почне ускоро, након спровођења неопходних тендерских процедура.

Иначе, Министарство рударства и енегетике Републике Србије ове године издвојило је двоструко више средстава за енергетску санацију образовних, културних и здравствених установа, као и јавних објеката него у прошлој години. За енергетску санацију објеката од јавног значаја у 41 граду и општини у Србији, у 2024.години, биће издвојено је 800 милиона динара.

"Радујем се унапређењу енергетске ефикасности и стварању бољих услова за рад и живот, свих запослених и наших грађана, у овим установама", рекла је приликом доделе уговора, министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић.