slideshow04

Реализована два пројекта за младе Прибоја

Кроз програм "Градови у фокусу" Министарства културе, Општина Прибој успешно је реализовала два нова пројетка у вредности од осам милиона динара.

Потпуно је реконструисан простор Омладинског центра а набављена је и српска и бошњачка ношња за новформирано КУД при Дому културе у Прибоју.

"У питању су два нова, успешно релаизована пројекта: реконструкција Омладинског центра у вредности од шест милиона динара и набавка српске и бошњачке ношње за новоформирано КУД при Дому културе у Прибоју", истиче Миралем Гогалић, помоћник председника општине Прибој.

Општина Прибој је упешно реализовала и претходне пројекте кроз програм "Градови у фокусу", па се већ договарају и нови пројекти.

Млади Прибоја имају један од најбоље урађених кутака у окружењу за своје активности и слободно време. Пре више од 10 година, 2013.отворен је прелеп и функционалан  простор Омладинског центра у Дому културе у изгради у новом делу града, који је  због велике фрекфенције корисника током претходне деценије, захтевао обнову, па је овог лета захваљујући конкурсу Градови у фокусу, опет засијао у новом руху.

"Најбитније је да смо решили питање влаге, због прокишњавања. Саниран је кров и подови, урађени плафони, зидови, постављена је и галеријска расвета. Очекује се ових дана да нам стигне и канцеларијски материјал, полице за књиге, нови столови за стони тенис и пратећа опрема", реферише Софија Обрадовић, координаторка Канцеларије за младе у Прибоју.      

Идеја је да уз досадашње активности, Канцеларија за младе организује и поједине изложбе, књижевне вечери и сличне културне и забавне садржаје, а све на задовољство младе популације овог града.