slideshow04

Одржана 17. Лимска регата

Прибој је почетком августа био домаћин љубитељима природе и уживања на реци Лим, у оквиру туристичке манифестације Лимска регата.

У суботу 3.августа рафетери из Прибоја, али много више из суседних градова, па и српска дијаспора из Европе, окупили су се у нашем граду, да се у ревијалном спусту Лимом, друже и уживају на води и предивним крајолицима природе, кроз које ова река пролази, све до центра МЗ Сјеверин.

По предивном дану, маршуту од око 20 километара, у лаганом спусту, расположени рафтери, прешли су за око два сата, где их је на сјеверинском излетишу сачекало традициоанлно гурманско окрепљење - војнички пасуљ.

Лим од Прибоја до Сјеверина има прилично миран ток, али има и узбуђења, попут Сурдука иза ФАП-а или Јелићких букова. А дан проведен на води, за све учеснике је био прелеп изазов, значајно искуство, уз жељу да се догодине, дође опет.

Лимску регату и ове године организвали су ТО Прибој и ЕУ "Јастреб", под покровитељством Општине. Одзив је био изнад очекивања, а поред дружења и забаве на води, уз неизоставно купање у реци, безбедност је била у првом плану, па су и рафтери и организатори задовољни, како је све протекло.