slideshow04

У Прибоју Међународна дечја уметничка радионица "ЈАГАРТ"

Једна лепа пракса Завичајног музеја у Прибоју се наставља. По 16.пут у свом окриљу организује Међународну уметничку колонију "Јагарт", за надарену и децу која желе да искажу свој уметнички израз.

 

Ове године,2 8 малих уметника стигло је из Београда, Сарајева, чак из Италије, из градова окружења и наравно Прибоја, да уз дружење и забаву, у првом реду, покажу шта знају, да науче нове технике, неки и да усаврше своје уметничке вештине, а сви да допуне досадашња знања. Овогодишња тема је природа, доминира вајарство, мада има и других техника. Ментор је Сара Обрадовић, академска сликарка из Прибоја.

Дечја уметничка радионица "Јагарт" много ће значити свим учесницима, јер ће на овај начин моћи да продубе своја уметничка знања и вештине, а неки ће преко ове, својеврсне колоније, трасирати пут и сутра можда до животног позива и звања - академског уметника.

Међународна дечја уметничка радионица “Јагарт” у Прибоју завршила се у суботу, 10.августа, заједничким дружењем и поделом учесничких диплома, уз изложбу радова са овогодишњег окупљања, у Галерији Завичајног музеја.