slideshow04

У Прибоју 4.септембра "Serbia Athletics Meeting"

Прибој је одувек био град спорта, али и град атлетике. Овај град на обалама Лима изнедрио је и велике шампионе краљице спротова, од Владана Анђушића и Алије Мирашчића, преко браће Раовић, до Зоране Буквић и Јане Драгутиновић.

 

Неизбрисив траг у прибојској атлетици оставио је и изузетан спортски радник, Владе Пивљанин, истинска легенда српске и југословенске атлетике.

У знак захвалности и сећања на овог великог спортског радника, под чијом диригентском палицом су брушени бројни атлетски драгуљи и стасавали у истинске шампионе, Српски алтетски савез и Општина Прибој, почетком септембра у нашем граду организују Српски атлетски митниг, који ће уједно бити и Први меморијални атлетски митинг "Професор Владе Пивљанин".

Биће то један од највећих спортских догађаја у Прибоју, скуп али и дуел најбољих српских и европских и светских атлетичара - чуло се на конференцији за медије, на којој су говорили Лазар Рвовић, председник Општине Прибој, Слободан Бранковић, директор Српског атлетског савеза, Михаил Дудаш, директор митинга у Прибоју и Филип Комарица, председник Спортског савеза Прибој.

"Serbia Athletics Meeting" биће одржан 4.септембра на стадиону Спортског центра у Прибоју од 17 сати, а у 10 атлетских дисциплина, поред најбољих српских атлетичара, попут Андријане Вилагош, Армина Синанчевића, Страхиње Јованчевића, браће Бошка и Алексе Кијановића, своје учешће највили су и најбољи атлетичари из Мађарске, Румуније, Словеније, Бугарске, Кеније, Хаитија и Јужне Африке.

"Serbia Athletics Meeting" у Прибоју трајаће два сата, а директан пренос вршиће телевизија Арена Спорт.