slideshow04

Прибој посетила министарка привреде Адријана Месаровић

Министарка привреде Адријана Месаровић, у друштву државне секретарке Андријане Јовановић, посету Прибоју 31.августа, започела је састанком са делегацијом Прибоја, коју су чинили председник Општине Лазар Рвовић, председник СО, Борис Мрдовић и члан Општинског већа за привреду, Фахрудин Алагић. Том приликом, министарка је разговарала о захтевима привреде на локалу, али и бројним подстицајима Министарства привреде.

Састанак је одржан у Регионалном иновационом стартап центру, где је скоро отворен и шалтер Привредне коморе за предузетнике, па се разговарало и субвенцијама за ову грану привреде, али и о подршци за почетнике у бизнису.

"Изузетно нам је важан привредни развој сваког дела наше земље, а сви напори Владе и нашег председника Александра Вучића, усмерени су ка томе да привредна активност буде што равномернија, и зато настављамо комунална и инфраструктурна опремања, јер то је основ за нове инвестиције и развој свих делова наше Србије", рекла је министарка Месаровић.

На састанку се разговарало се и о проласку гасовода кроз овај крај, који је од кључног значаја за даљи развој општине Прибој, њене привреде али и за саме грађане и то је само један од пројеката на којем ће се заједнички радити.

Посету Прибоју министарка је наставила обиласком производње домаће радиности "Маридруна" и обећала помоћ Министарства у освајању светских тржишта, што би уједно омогућило женама у Прибоју да наставе са досадашњим радом.

Том приликом, министарка је власници "Маридруне", Маријани Андрић уручила Сертификат за производе домаће радиности, којим се потврђује да су њихови производи ручно рађени од посебних материјала.

"Уз помоћ тог сертификата Маријана ће моћи да оствари одређене пореске олакшице и неке бенефите у другим сегментима. Ми ћемо бити чврсто уз наше старе уметничке занатлије, јер су они неко ко чува и негује дух српске традиције", рекла је Месаровић.

Посету Прибоју министарка привреде завршила је састанком са руководством општина Прибој, Пријепоље и Нова Варош, где се разговарало о конкретним пројектима од значаја за ове три локалне самоуправе, а све кроз призму актуелних програма и субвенција Министарства привреде, као неопходне подршке за реализацију планираних инвестиција.