slideshow04

Нова школска година у Прибоју

Нова школска година успешно је стартовала и у општини Прибој. Срећан почетак нове школске године ученицима и наставницима пожелели су Јасмин Хоџић државни секретар у Министарству просвете и Борис Мрдовић, председник СО Прибој, који су посетили најстарију градску основну школу, ОШ "Бранко Радичевић".

Школа која носи име једног од наших највећих песника Бранка Радичевића, са радом је почела још у претпрошлом веку, 1888.године. Кроз ову школу прошле су генерације и генерације ученика, своја знања у њој су стицали и касније знаменити и познати Прибојци, али ни она, последњих деценија, није имуна на тренд смањења броја ученика. У школске клупе данас је у овој школи, у 16 одељења, село 290 ученика, а први пут и 37 ђака - првака. Занимљив је и податак, да иако нема класичних ђака пешака, трећина ученика, ове школе, користи јавни превоз из приградских насеља Старог Прибоја.

Срећан почетак школске године, у друштву директора школе Зорана Танасковића, ученицима и наставницима пожелели су у име Министасрства просвете и локалне самоуправе, Јасмин Хоџић, државни секретар у ресорном министарству и Борис Мрдовић,председник СО Прибој.

"У име министарке Славице Ђукић Дејановић, у име Министарства просвете и своје име, желим вам срећан почетак нове школске године. Поред знања, које ћете стећи током школовања, желим вам да постанете добри и васпитани људи. Министарство је ту да вам помогне колико може, и вама и вашим наставницима", поручио је Јасмин Хоџић, државни секретар у Министарству просвете.

Локална самоуправа се труди да створи што повољнији амбијет за основно и средње образовање у нашој општини, да помогне у уређењу школског простора и набавци неопходне опреме, али и да награди најбоље ученике. Председник локалног парламента имао је и посебну поуку за све школарце Прибоја.

"Подсетићу вас на једну крилатицу, да не учите за школу, већ за себе. Радите на себи, јер оно што научите, нико вам то неће моћи узети. То је само ваше", рекао је Борис Мрдовић, председник СО Прибој.

Мрдовић је приликом посете рекао и да је локална самоуправа ту да помогне све што може али и да подржи сваки успех ученика и наставника, па је тако прошле године наградила 350 најбољих ђака, летовањем у Сутомору, набавила је и паметне табле за све школе у нашој општини, што подиже квалитет наставе, а ове године све ђаке прваке наградила је поклон честитком од по 15 хиљада динара.

У Прибоју постоје и две средње школе - Гимназија и Машинско-електротехничка школа, као и шест основних школа, три у градском подручју ОШ "Бранко Радичевић" у старом делу Прибоја и основне школе "Вук Караџић" и "Десанка Максимовић" у новом делу града, као и три на сеоском подручју, ОШ "Никола Тесла" у Бањи код Прибоја, ОШ "9.мај" у Саставцима и ОШ "Благоје Полић" у Кратову.