slideshow04

Одржана 11.седница Општинског већа

Како би се у потпуности спровела процедура за градњу нове фабрике у Прибоју потенцијалног немачког инвеститора, локална самоуправа предузима законом предивиђене кораке. Након доделе земљишта Општини Прибој, од стране Дирекције за имовину Републике Србије, на локацији дела Машинске обраде ФАП-а према Мостини, неопходно је да надлежни органи Општине, донесу и одговорајуће одлуке, па се ова тачка тако нашла и на дневном реду 11.седнице Општинског већа.

"Велико хвала држави Србији, која нам је преко Дирекције за имовину, пренела велику површину земљишта у власништо Општине Прибој, које сутра треба да понудимо потенцијалном немачком инвеститору за градњу фабрике, где би било запослено најмање 100 радника. Поред тога, и ФАП ће, кроз ову инвестицију, добити седам и по милиона евра, за градњу фарабаре и пескаре, које до сада није имао, што ће у значајној мери проширити капацитете и подићи  потенцијал овог колектива", рекао је Лазар Рвовић, председник општине Прибој.

У питању је земљиште на неколико катастарских парцела, а код две се мора променити и намена, да би се земљиште могло ставити у промет, односно сутра понудити потенцијалном инвеститору.

"Две парцеле од 3.600 квадрата имале су до сада јавну намену, које су имале комуналну функцију, и као такве нису могле бити стављене у промет. Промена њихове намене, из јавне у остало грађевинско земљиште, омогућиће стављање у промет и ових парцела", истиче урбаниста Екрем Хоџић.

Рок за измену овог Плана је три месеца, а прибојски већници утврдили су и предлог одлуке о редовном усклађивању Просторног плана Општине Прибој са Законом о планирању и изградњи, за шта је остављен рок од шест месеци.

Коначну реч, по обе утврђене одлуке, даће прибојски одборници, на седници наредних дана.