slideshow04

Одржана 4.седница Скупштине општине Прибој

Почетком августа, Дирекција за имовину Републике Србије пренела је Општини Прибој, без накнаде, земљиште у погону Машинске обраде ФАП-а, које би се даље привело намени за изградњу фабрике потенцијалног инвеститора, у којој би се, према писму намера, производили делови за аутоиндустрију и где би се запослило око 100 радника.

Две мање катастарске парцеле имају јавну намену, и као такве не могу бити предмет промета, па је било потребно да се одлуком локалног парламента промени њихова  намена у остало грађевинско земљиште.

Скупштина је већином гласова донела одлуку о приступању изради измене Плана генералне регулације градског подручја општине Прибој, иако су одборници опозиције оспоравали њено доношење, поготово по хитном поступку, тражећи одговоре на питања који је потенцијални инвеститор, шта ће се производити, колике ће бити плате радника, хоће ли бити синдикалног организовања и зашто није вршена стратешка процена утицаја Измене Плана на животну средину.

"Одлука да се не израђује стратешка процена утицаја на животну средину донета је у складу са Законом, што не значи да се неће радити Студија о утицају на животну средину, када се буде знао конкретан инвеститор и конкретан пројекат. Студија то детаљно дефинише и утицаје негативне и мере за заштиту", истакао је, образлажући Одлуку, самостални саветник Екрем Хоџић, урбаниста у Општинској управи Прибој.

Рок за измену овог Плана је три месеца.

Одборници су на почетку седнице потврдили мандат одборнику Дамиру Ћеловићу, са изборне листе "Фахрудин Алагић - СПП - Промјена је побједа" испред странке Правде и Помирења, а након оставке одборнице Амине Мишореп, са исте изборне листе.