slideshow04

Значајна улагања у прибојско школство

Нова школска година успешно је стартовала и у Прибоју, и то у две средње и шест основних школа. Први пут у школске клупе села су и 154 првака, а свима њима и њиховим родитељима, локална самоуправа је упутила поклон честитку, са по 15 хиљада динара. То је пракса која се у општини Прибој спроводи већ близу две деценије, а намењена је за куповину књига, ранчева и школског прибора.

У нову школску годину, и основци и средњошколци, заједно са својим учитељима, наставницима и професорима, у Прибоју су ушли и са новим наставним средствима, која ће у ери технолошких иновација, унапредити наставу и учинити је динамичијом, а тиме и занимљивијом.

У питању су тзв.паметне односно итерактивне тач скрин табле, које ће у највећој мери заменити досадашње, обичне табле. Општина Прибој током лета набавила је 50 паметних табли, које су расподељене по свим школама: Гимназија и градске основне школе добиле су по 10 табли, МЕТШ пет, школа на Бањи три, и основне школе у Саставцима и Кратову по једну.

Улагање у младост овог града је свакако најбоља инвестиција, па су поред набавки паметних табли, а једна кошта преко 500 хиљада динара, у локалној самоуправи, организовали и обуку за просветне раднике који ће их користити у школама.

Општина Прибој такође годинама уназад награђује и своје најуспешније ученике основних и средњих школа, који су освојили једно од прва три места на окружним или републичким такмичењима, или су били ђаци генерације или носиоци Вукове дипломе. Ове године награда је била бесплатно седмодневно летовање у прибојском одмаралишту у Сутомору.

Локална самоуправа  у Прибоју награђује и своје најбоље студенте на државним факултетима. Ове године 18 студнета, који су имали просечну оцену најмање 9,00, награђено са по 130 хиљада динара.

Овим улагањима локалне самоуправе и државе, додајмо и спроведену реконструкцију  зграда МЕТШ и ОШ "Десанка Максимовић", а у поступку је процедура за реконструкцију зграде Гимназије, која се очекује у току наредне године.