slideshow04

Прибој домаћин Спортских игара младих

Прибој ће бити домаћин Спортских игара младих, које ће се ове године одржати 12.јуна. Спортске игре младих највећа су спортска манифестација на овим просторима, чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства.

Општина Прибој ће у сарадњи са Спортским савезом Прибој у среду, 12.јуна бити домаћин каравана СИМ-а који се у 2019.години одржава у 25 градова наше земље. Свечана церемонија отварања планирана је за 10 часова на спортским теренима код школа у новом делу града, након чега ће кренути такмичења, а очекује се да поред деце из Прибоја учешће узму и деца из Нове Вароши, Бајине Баште и Пријепоља, са чијим спортским савезима је већ остварен контакт.

Циљ Спортских игара младих је окупљање што већег броја деце и младих, како би они на којима свет остаје, дружењем кроз спорт и забаву, заједно са младима из региона развијали своје друштвене вредности, чиме би избегли бреме данашњице, која у великој мери има негативни тренд дроге, насиља и свих врста толераниције. Вредност пројекта Игара такође су препознале многе институције и бројни угледни појединци из спортског, културног и јавног живота, како региона тако и Европе, а сама чињеница да је Јоханес Хан, Комесар за Европску политику и преговоре о проширењу нови амбасадор СИМ-а, говори о томе какав значај има ова манифестација.

Спортске игре младих подржава Европски парламент, Влада Руске Федерације, Међународни олимпијски комитет, Светска фудбалска федерација, Премијер лига, Светска рукометна федерација и многи други. Манифестација је регионалног нивоа и веома је важна, јер је ово спајање деце региона. Спортске игре младих Србије, чланице су Међународног олимпијског комитета, Спортског савеза Србије и Савеза за школски спорт.

Свечано отварање Спортских игара младих за регион заказано је за 15.мај на централном градском тргу у Новом Саду.

Победници са градских, односно окружних такмичења наћиће се на завршном турниру у Београду крајем јула, док ће најбољи са те завршнице представљти своје градове и Србију у Сплиту средином августа.

Пријаве и све додатне информације могу се добити код координатора за Прибој Дениса Шарка и Филипа Комарице, или путем е-маила Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., као и на сајту игара www.igremladih.rs.

sportske igre mladih poster 2019