slideshow04

Завршени радови на поправци ОШ "Вук Караџић"

Ових дана успешно су завршени радови на поправци олука, стрехе и дела фасаде на згради ОШ "Вук Караџић". У питању је зграда тзв. старе школе која је грађена пре више од 60 година, а због дотрајалих и оштећених олука дошло је до обрушавања и дела бетонске стрехе, отпадали су и делови фасаде, па је безбедност ученика била доведена у питање.

Разумевањем рукводоства локалне самоуправе, која је обезбедила средства, пре пар дана су и завршени радови на решавању наведених проблема. Тако су у поптуности замењени и хоризонтални и вертикални олуци на згради старе школе у дужини око 300 метара, чак су ради веће функционалности постављени и сливници на неким новим местима, да поново не би долазило до загушења приликом обилнијих падавина.

radovi na os vuk karadzic

У комплету, дакле свих 160 метара, санирана је и потковица односно бетонска стреха, а поправљени су и делови фасаде који су били оштећени, па је због тога и окречен део фасаде, пре свега у унутрашњем делу зграде из правца дворишта школе.

Радове је у року од месец дана извела прибојска фирма "Метаљака", што није ометало на одвијање наставе у школи, а била је осигурана и потпуна безбедност свих 370 ученика, колико у овој школској години броји ОШ „Вук Караџић“. Средства у вредности од 1,5 милиона динара без ПДВ-а обезбеђена су у буџету општине Прибој.

На овај начин дугорочно је решен проблем олука, а тиме и бетонске стрехе, делом и фасаде Школе, коју су иначе својим добровољним радом, али и уметничким стваралштвом употпунили ученици и наставнции ове школе.

Након овогодишњег текућег одржавања, тренутно најургентнија ствар је решавање кровног покривача ове школе, а у питању је тегола која је постављена пре више од 20 година и на којој је зуб времена учинио своје, па су већ предузети кораци на изради техничке документације како би се у најскорије време решио и овај проблем на заштити и уређењу ОШ „Вук Караџић“.