slideshow04

Нови инвеститори у Слободној зони Прибој

Слободна зона Прибој, као најмлађа, али и најбрже растућа у Србији, постоји од марта 2015.године, простире се на 27 хектара, за кратко време постала је привредни замајац општине Прибој и тренутно кроз 8 фирми, запошљава око 500 радника.

До сада је у потпуности искоришћен сав затворени грађевински простор, каже Миломир Лучић, директор „Индустријских паркова Прибој“, а због интересовања нових инвеститора за пословање у Слободној зони Прибој, катастарски су испрацелисане и површине између погона, које су потенцијалним предузетницима понуђене путем огласа, по тржишној цени, па су тако ових дана закључени уговори са три инвеститора, где ће бити упослено и нових близу 50 радника.

Тако је парцела од 4.129 квадрата продата физичком лицу, Прибојцу Еролу Кулину, који већ поседује фирму за грађевинску столарију у Вишеграду и коју планира да премести у Слободну зону Прибој, а своје производе у потпуности пласира на инострано тржиште.

Друга парцела од непуних 5.723 квадрата продата је фирми „Висински радници“ из Суботице, на чијем је челу Прибојац Небојша Јановић. Фирма се бави изолацијом кровова, фасада, темеља и подрумских просторија, а у Слободној зони би производили репорматеријал који уграђују широм Србије.

Трећу и највећу парцелу од 6.051 квадрат купила је фирма „Инмолд“ из Пожеге, инвеститор који већ послује у Слободној зони Прибој. Парцела се налази између два постојећа погона ове фирме и служиће за подршку постојећих производних капацитета, где је већ запослено преко 30 радника, а када у наредној години крене са радом и погон који је тренутно у припреми, план је да се у овој фирми сукцесивно упосли и нових 100 радника.

Према речима Лучића, већ је у току уређење продатих парцела, као и израда техничке документације, а са радовима на изградњи нових производних хала кренуће се на пролеће, након чега се очекује и запошљавање нових радника.