slideshow04

Одржана трећа седница Скупштине општине Прибој

Последње заседање СО Прибој у овој години, одржано 17.децембра, обележио је обиман дневни ред од чак 28 тачака, што је проузроковало и помало маратонску расправу, на шта је можда утицао и значај одлука и тема о којима се расправљало.

Горућа тема не само овог заседања, него и године на измаку је пандемија корона вируса. У Прибоју је од почетка епидимије коронавируса прегледано 6.176 грађана, доста њих је било позитивно, многи су и хоспитализовани, а на жалост одређен број је и изгубио битку са овим вирусом. Епидемија не јењава па медицинско и помоћно особље, даноноћно улажу надљудске напоре, да помогну свим пацијентима. Локална самоуправа помогла је у опремању ковид амбуланте, набавци санитетског материјала и опреме, а тренутно финасира и нових 25 радника.

Локални парламент, усвојио је Буџет општине Прибој за 2021.годину који износи 1.383.687.000,00 динара. Он је развојни и пре свега инвестициони, јер је добра подлога за друге бројне пројекте.

Одборници СО Прибој, усвојили су и Одлуку о трећем ребалансу буџета општине Прибој у овој години, који је у односу на претходни ребаланс мањи за 4,84 одсто.

Локални парламент утврдио је и Кадровски план Општинске управе Прибој у наредној години, нове износе општинских комуналних такси, Одлуку у приступању измене Плана генералне регулације градског подручја, а уз доста примедби прихватили су извештај о раду Регионалне санитарне депоније „Бањица“.

Одборници локалне скупштине имали су и примедбе али и похвале на рад прибојских јавних предузећа и установа, мада су ипак на крају једногласно или већином гласова дали сагласност на њихове програме рада у 2021. години, као и на стратегије Развоја социјалне заштите и Унапређења предшколског васпитања и образовања на подручју општине Прибој, у наредном четворогодишњем односно петогодишњем периоду.

Локални парламент поново је именовао вд директоре Туристичке организације и Спортског центра Прибој, па ће ове функције и у наредном периоду обављати Владан Радовић, односно Саво Спасојевић.

На почетку седнице потврђени су мандати новим одборницима Едину Ћеловићу и Александру Караџићу са листе Здрава Србија Милана Стаматовића, а на крају седнице оставку на одборнички мандат, због заузетости професионалним обавезама, поднео је Фахрудин Алагић, одборник Странке Правде и Помирења.

Трећа седница СО Прибој у овом сазиву завршена је питањима и предлозима одборника, у име својих бирача, а она су се углавном односила на путну и комуналну инфраструктуру, односно асфалтирање путева и улица, као и решавање проблема водоводне и канализационе мреже, поготову у приградским подручјима.