slideshow04

Почело асфалтирање улице Данила Јауковића у Старом Прибоју

Иако децембар одбројава своје последње дане, асфалтни радови у општини Прибој, су у пуном јеку. Лепо време уочи Нове године, на најбољи начин користе неимари Путева Ужице, завршавајући уговорене инфраструктурне активности.

Тако се ових дана ради пуном паром на припреми и асфалатирању улице Данила Јауковића у Старом Прибоју. У питању је насеље изнад Млина, на великој косини. Насеље је иначе густо насељено, а некада се овуда није могло проћи.

 

Активисти из овог насеља били су упорни. Од макадама, већи проблем су им због нагиба терена, правиле површинске воде, па је било и поплава подрума и гаража. Јединственим захтевом грађана, из ове и суседних улица, пре две или три године, Општина Прибој је комплетно решила одвођење кишне канализације све до Лима, а то је био и предуслов за асфалатирање ове улице.

Пре почетка радова регулисана је кишна канализација, изграђене подзиде, постављене заштитне ограде, сад и асфалтна подлога, па се од улице којом се није могло проћи, стигло до модерне саобраћајнице.

Улица Данила Јауковића дуга је 420, а у просеку широка 4 метра. Првог дана асфалтирано је близу 300 метара и утрошено 180 тона асфалтне масе. Радови се настављају наредних дана, када се очекује и асфалтирање уговорених деоница од непуних 80 метара у улици Раденка Караџића и око 40 метара улици Расима Софтића.

Средства за асфалтирање и ових улица, обезбедила је Општина Прибој.