slideshow04

Признања РПК Ужице за "Полиестер компоненте" и "Инмолд пласт"

Привредна комора Србије односно Регионална привредна комора Златиборског управног округа, доделила је традиционална годишња признања појединцима и привредним друштвима за остварене резултате у пословању у 2020. години.

Награду „Kомпанија године”, која је заснована на рангирању фирми по основу 12 економских параметара успешности, у категорији мало предузеће награду је добило деоничко друштво са ограниченом одговорношћу „Полиестер Компоненте“ Прибој.

„Полиестер Компоненте“ доо настале су из некадашње Индустрије „Полиестер“, који је основан 1962.године и за кратко време постао је први и највећи произвођач полиестерских композита у бившој Југославији.

Одговарајући потребама тржишта, трендовима, као и потреби да се што боље и ефикасније организује, од Корпорације „Полиестер“ 2011.године настаје „Полиестер Група“, а годину дана касније долази до нове функционално - организационе поделе, према највише заступљеним производним делатностима, па се оснивају два привредна субјекта „Полиестер Компоненте“ д.о.о. Прибој и „Полиестер Цеви“ д.о.о. Прибој.

„Полиестер Компоненте“ се тада опредељују за производњу делова од полиестера за аутоиндустрију, а у међувремену постају и један од најзначајнијих произвођача полиестера у региону.

Ово привредно друштво данас своје пословне активности обавља на површини од 12.000 квадрата у четири производне хале и четири магацинска простора, примењујући 20 различитих производних операција.

Награду „Искорак“, која се додељује привредном субјекту или појединцу који се у текућој години посебно истакао својим активностима на пољу друштвене одговорности, иновативности или повећању угледа региона, добила је компанија „Инмолд пласт“ доо Пожега.

Основна делатност компаније „Инмолд Пласт“ је израда висококвалитетних алата за бризгање пластике и обојених метала. Специјалност су алати за бризгање танкозидне амбалаже и алати за бризгање техничких делова. Поред алата, „Инмолд“ се бави и израдом ИМЛ робота.

„Инмолд Пласт“ је породична компанија, основана 2006.године. Од прошле године послује и у оквиру Слободне зоне Прибој, где тренутно запошљава 30-ак радника, у припреми је и нови пословни простор, где ће бити упослено нових 100 радника, а ових дана купљена је и парцела за изградњу магацинског простора.

Награде, у виду скулптуре инспирисане злакушком керамиком, рад академског керамичара Ане Лазић из Ужица, због епидемиолошке ситуације, биће уручене појединачно.