slideshow04

Градска топлана по плану

Изградња градске топлане на биомасу у Прибоју одвија се планирaном динамиком. Лепо време у децембру омогућило је извођење одређених радова, чак и пре рока, па тренутна пауза, због последњих снежних падавина, неће много ни утицати на утврђену динамику.

Тако је већ урађен објекат за сезонско складиште дрвне сечке, а код саме зграде топлане приводе се крају бетонско – армирачки радови.

"Квалитетом и динамиком радова задовољни су консултанти немачке КфВ банке и консултанти из Србије, затим представници Министарства рударства и енергетике, као и сами извођачи, закључак је са редовне месечне видео конференције, која је одржана у уторак, 12.јануара.", каже Саша Василић, заменик председника општине Прибој.

Према његовим речима, упоредо са изградњом топлане, одвијају се и пројектне активности на замени толовода и подстаница, што ће се на терену радити по окончању актуелне грејне сезоне.

Нова градска топлана у Прибоју биће снаге 8 MW на биомасу, а имаће и два резервна котла на лож уље, укупне снаге 15 MW.

Вредност инвестиције са реконструкцијом топловода и заменом подстаница износи седам милиона евра, а радове изводи конзорцијум Енерготехника – Јужна Бачка из Новог Сада.

План је да сви радови буду готови до 1. октобра, а стављање у функцију нове градске топлане у Прибоју на биомасу, очекује се од наредне грејне сезоне.