slideshow04

Посета делегације Амбасаде Холандије

Холандска компанија „Woodu vorld“, у Слободној зони Прибој, успешно послује готово од њеног оснивања. Производе се викенд и шатор куће за пробирљиво европско тржиште. Куће су од дрвета, у просеку од 60 до 100 квадрата, потпуно су опремљене намештајем, а монтажа се врши на лицу места, по систему кључ у руке.

Заменица холандске амбасаде у Србији Ана Бринкс, задовољнa je привредним напретком ове средине, а посебно је била поносна, на оно што је видела у производној хали ове компаније, што, како каже, само потврђује холандски предузетнички дух.

Делегацији холандске амбасаде у Србији на посети се захвалио Борис Мрдовић, предсендик СО Прибој, а и овај обилазак најбрже растуће слободне зони у Србији, само потврђује оправданост њеног оснивања. Наравно, локална самоуправа ће се и даље трудити да ствара што повољнији привредни амбијент, што ће значити и долазак нових инвеститора.

Као и Слободна зона Прибој и компанија „Woodu world“ је брзо растућа, тренутно се ради пуном паром, уговорених послова има у наредне две године, посао се једва постиже, а то, на задовољство Прибојаца, подразумева и нова запошљавања.

Тренутно је у овој компанији у Прибоју запослено 55 радника, само у последњих десетак дана примљено је 15 нових извршилаца, а због уговорених дугорочних послова, на видику су и нова запошљавања али и ширење производних капацитета, истакао је Бернард Кордић, власник фирме „Woodu world“.