slideshow04

Сарадња општина Прибој, Чајетина, Вишеград и Рудо

Што ближа сарадња и пре свега међусобно разумевање, темељ су за остваривање заједничких циљева четири суседне општине, које су наслоњене једна на другу – закључак је састанка челника општина Прибој и Чајетина из Србије и Вишеград и Рудо из Републике Српске.

Састанку су присуствовали председници општина, Прибој Лазар Рвовић, Чајетине Милан Стаматовић и начелници општина, Вишеград Младен Ђуревић и општине Рудо, Драгољуб Богдановић.

Овом састанку и договорима за заједничке пројекте и унапређење пословне сарадње, присуствовао је потпредседник Привредне коморе Србије, Раде Љубојевић.

Челници суседних локалних самоуправа истакли су традиционално добросуседске односе али и још увек недовољно искоришћене могућности чвршће и успешније пословне сарадње.

Зато је један од закључака са овог састанка, заједничка реализација пројекта, који ће донети унапређење живота становника у све четири општине, а како се чуло на овом скупу, тренутно, највише додирних тачака има у области туризма, док је сарадња младих на њиховим пољима интересовања, сигурно најбољи гарант дугорочне, комшијске сарадње.