slideshow04

Финални програм 43. Лимских вечери дечје поезије

Завршни програм и такмичење младих песника за победника 43. Лимских вечери дечје поезије, одржаће се у Дому културе у петак 16. априла у 19 часова. На финалном програму представиће се шест најбољих, по одлуци жирија, који су чинили Тоде Николетић, Јадранка Ђерковић и Наташа Ивановић.

Овогодишњи финалисти су:

Сањин Лазић, 8. разред ОШ “Бранко Миљковић“ Ниш, песма „Лутам“;
Расткo Живак, 6. разред ОШ „Никола Тесла“ Раковица, песма „Бабе и жабе“;
Нинa Вуковић, 8. разред ОШ “Вељко Дробњаковић“ Рисан, песма „Очи“;
Даница Радосављевић, 8. разред ОШ “Ђура Јакшић“ Јелашница, песма „Срећа“;
Јованa Лојаница, 8. разред ОШ „Димитрије Туцовић“ Чајетина, песма „Биће добро, ти само воли“;
Алдијан Баховић, 9. разред ОШ „Мексико“ Бар, песма „Славимо мир, љубав и знање“.

На финалној вечери, поред младих песника из Србије и Црне Горе, публици ће се представити и Гост песник Бранко Стевановић, добитник бројних признања у сфери књижевности за децу, међу којима су „Дечја књига године“ 52. Међународног београдског сајма књига, Награда дечјег читалачког жирија „Доситејево перо“, Награда 57. Змајевих дечјих игара за изузетан стваралачки допринос савременом изразу у књижевности за децу.

Награде за финалисте обезбедили су Дом културе „Пиво Караматијевић“, Просветни преглед Београд, Завод за уџбенике и наставна средства Подгорица, Змајеве дечје игре и ОШ „Десанка Максимовић“ Прибој.

Други дан манифестације, 17. априла од 11 часова, резервисан је за књижевни сусрет у ОШ „Десанка Максимовић“ Прибој. Ученици прибојских школа размењиваће песничка искуства са финалистима и песницима Бранком Стевановићем и Тодом Николетићем.

Сви програми биће организовани у складу с препорукама које се односе на спречавање ширење Ковида 19, па ће број места у сали бити ограничен, а публика ће носити маске.