slideshow04

Награде шампионима

Млади фудбалери ФК "033" из Прибоја, победници су међународне завршнице Спортских игара младих, које су половином августа одржане у Сплиту.

До међународног финала, прибојски фудбалери стигли су као најбољи на државном првенству Спортских игара младих Србије, па су као представници наше земље, и на завршном турниру са фудбалерима Хрватске и Босне и Херцеговине, такође били без премца, што је резултирало златним медаљама.

За младе шампионе, њихове тренере, али и родитеље, локална самоуправа и Спортски савез града, приредили су пријем, а поред диплома, стигле су и новчане награде. Њихови утисци из Сплита су за незаборав.

"Утисци су сјајни. Све је било феноменално. Памтићемо медаље, али је дружење било за незаборав, хвала Општини, која нам је све ово омогућила.”, каже капитен овог тима, Стефан Крушкоња.

"Хвала мојим другарима, који су се борили мушки, а ја сам настојао да својим одбранама помогнем да стигнемо до циља и већ се спремамо да наредне године одбранимо титулу.", поручује голман овог тима, Богдан Танасковић.

Успех у Сплиту, није случајан јер је, и прошле године, једна селекција овог Клуба, остварила пласман на међународно финале Игара, одакле се вратила са медаљама бронзаног сјаја, што је потврда доброг рада у клубу, који воде тренери Мића Вулевић и Дуле Јановић.

Локална самоуправа је поносна на своје спортске драгуље, јер су у питању истинске вредности овог града.

"Децо, ви сте понос нашег града, али и Србије, ви сте прави шампиони. И на спортском пољу, али и ван терена, у свом понашању. Желим вам да такви и останете, да будете још успешнији у спорту, али да постанете и добри људи.", рекао је председник СО Прибој, Борис Мрдовић и поручио, да ће локална самоуправа увек улагати у младост овог града, јер је то улагање у истинске вредности.

"Спортски савез Прибоја, у свом раду, акценат даје младима, поготову школском и предшколском спорту, а потврда за то су ови млади шампиони.", рекао је Филип Комарица, председник асоцијације спортских клубова у нашем граду.