slideshow04

Нови километри асфалта у долини Поблаћнице

Захваљујући средствима државе Србије и обећању председника Александра Вучића, у долини Поблаћнице, у прибојској МЗ Крајачиновићи, гради се модерна саобраћајница, која ће житељима ових најудаљенијих села у општини Прибој, поготову на рубним деловима са Црном Гором и Босном и Херцеговином, приближити како центар своје општине, тако и суседне градове, на које су вековима наслоњени.

Радови на потпуној реконструкцији овог општинског пута од око 20 километара, кренули су прошле године, и то од границе са Црном Гором, а пре снежних падавина стигло се асфалтирати километар и 350 метара.

Прилично блага зима омогућила је неимарима "Путева Ужице" да и током зимских месеци наставе припремне радове на овом путу. Проширена је и шкарпирана траса до Крајчиновића, прокопани су одводни канали, проширују се и уређују пропусти, и како то путари кажу "гребе" стари асфалт.

Ових дана тампонирана је и прва деоница од километар ипо до скретања за Буковик и Лаповиће, а пре два дана кренуло је и асфалтирање.

Пут је ширине 5 метара, асфалтна трака је ширине четири метра, а дебљина асфалтног слоја је седам центиметара. Како истичу одговорни у "Путевима Ужице", врло брзо, можда и до краја месеца, биће асфалтирана и нова деоница од 1,5 километара.

И док се мештани радују модерној саобраћјници, која ће верују, значити и препород ових села, ужички путари настављају са радовима. Све до Крајчиновића и речице Гораве, докле је започета деоница од укупно 8,1 километар.

Ако све буде по плану, ова деоница ће бити готова до лета, а онда се наставља реконструкција овог пута долином Поблаћнице, такође етапно, преко Забрњице и Валовља, све до Саставака.