slideshow04

Девета седница Општинског већа - Ускоро нова фабрика у Прибоју

Прибој ће ускоро добити новог инвеститора и нову фабрику. Нова фабрика градиће се у делу погона Машинске обраде ФАП-а, а производиће делове за ауотиндустрију. Преговори одавно трају, а сада се та идеја само конкретизује.

Сагласност на пренос јавне својине државе у јавну својину Општине за земљиште на коме ће се градити нова фабрика, дали су прибојски већници на седници одржаној 5.јула, а кончану реч даће одборници СО Прибој.


"Нова фабрика градиће се у делу Машинске орбраде ФАП-а, преко пута ЕС ТУРСА, све се координара са Кабинетом председника Републике и Министарством одбране, јер је ФАП део одбрамбене индустрије Србије. То земљиште држава ће пренети на Општину Прибој, а ми новом инвеститору, за шта ћемо добити и одређена средства. ФАП ће добити седам и по милион евра за изградњу пескаре и фарбаре, што је одлично и за ФАП и за град Прибој", истиче Лазар Рвовић, председник општине Прибој.

Највећа добит изградњом нове фабрике биће нова радна места, ново запошљавање, што ће свакако допринети и још бољем стандарду грађана Прибоја.

Прибојски већници утврдили су и Предлог одлуке о Завршном рачуну општине Прибој за 2023.годину, на шта су зелено светло дале и надлежне буџетске ревизије.

Општинско веће утврдило је и Предлог другог ребаланса буџета Општине Прибој у овој години, који је већи за 88 милиона динара или 4,2 одсто. Повећања се односе пре свега на наменска средства за опремање простора за добијени скенер у прибојској Болници, који ће тако ускоро бити у функцији, јер обучен стручни кадар, како се чуло, у прибојским здраственим установама, већ постоји.  

Поред наменских средстава за одређене прерасподеле у Општинској управи, затим за  школе и безбедност саобраћаја, део средстава намењен је и за инвестиционо улагање у фудбалски терен, након добијања вештачке подлоге од Фудбалског савеза Србије.

Прибојски већници проследили су СО на разматрање и усвајање извештаје о раду у прошлој години локалних јавних предузећа ЈКП "Услуга", ЈП "Топлана" и ЈП за уређење грађевинског земљишта и развој Прибој.

Чланови Општинског већа у Прибоју утврдили су и предлог Одлуке о оснивању Савета за међунационалне односе у општини Прибој, донели су решење о образовању локалне Комисије за капиталне инвестиције, а дали су и сагласност на Правилник о систематизацији радних места у Завичајном музеју Прибој.

 

 vece.jpg - 389.94 KB