slideshow04

Летовање о трошку општине Прибој за 350 малишана

О трошку општине Прибој и ове године у чарима мора, беспалтно ће уживати 350 прибојских малишана, али и братске општине Прилужје са Косова и Метохије.

У питању су награђени прибојски школарци, према правилнику и одлуци Општинског већа, али и штићеници Центра за социјални рад, по повлашћеним условима, летоваће и деца из бртатске општине Рудо, а по комерцијалним условима и деца из других суседних општина.

Одлуком Општинског већа право на бесплатно летовање у једној смени у прибојском одмаралишту у Сутомору, и овог лета, имаће награђени ученици прибојских основних школа: носиоци признања "Ђак генерације", добитници "Вукове" дипломе, затим ученици који освојили једно од прва три места на међународним такмичењаима, освајачи једног од прва три места на републичким, односно државним намдетањима и ученици који су освојили неко од три прва места на окружним смотрама знања.

Уз бесплатан боравак седам дана у климатизованим просторијама одмаралишта на Јадранском мору и три оброка у сопственом ресторану, укључен је и превоз од Прибоја до Сутомора и назад, превоз до плаже и њен закуп, затим присуство наставника, инструктора пливања и спасиоца, 24 сата обезбеђена је здраствена заштита и мини апотека, омогућен је приступ интернету, а све уз разноврстан забавни програм.

Прибојско одмаралиште у Сутомору већ ради, а тамо тренутно на комерцијалним основама бораве деце из суседне општине Нова Варош.

Према речима Александра Мандића, директора Спортског центра Прибој, који од ове године одлуком Општине газдује и одмаралиштем у Сутомору, за прибојске школарце резервисане су четири смене, и то од треће, која почиње 13.јула, до шесте, која се завршава 10.августа. У оквиру њих, зависно од исказане жеље летоваће и награђени школарци, али и деца на комерцијалним основама.

Седма смена, некако већ по традицији, резервисана је за 50 школараца из братског Прилужја, са Косова и Метхоје, највеће српске енклаве на централном Косову и Метохији, који ће такође бесплатно летовати о трошку општине Прибој.

Након њих, у осмој смени бесплатно ће летовати деца, корисници услуга Центра за социјални рад из Прибоја, а крајем августа, по привилегованим условима, сходно недавно потписаним споразумима сарадње, летоваће деца из братске општине Рудо.

Септембар је резервисан за летовање особа са инвалидитетом: Удружења за дечју и церебралну парализу и Удружења МНРО Прибој, али и чланове  Међуопштинске организације слепих и слабовидих Пријепоље, која покрива и општине Прибој и Нову Варош.

Како би се капацитети одмаралишта у Сутомору што више користили, и ван сезоне, разматрају се и могућности летовања и других категорија становништа наше али и суседних општина, наравно на комецијалним основама, а пре свега када је у питању боравак односно припрема спортиста у тренажном процесу.

odmaraliste