slideshow04

Премијера представе "Котлић"

У прибојском Дому културе, првог дана лета, 21.јуна, одиграна је премијера дечје позоришне представе "Котлић", у извођењу глумаца Мале позоришне радионице Дома културе "Пиво Караматијевић".

Љубав, као најузвишеније људско осећање, јача је од сваког краљевства и племићке раскоши. Зато љубав и побеђује - суштина је ове дечје представе, која је рађена по тексту данског књижњевника хана Кристијана Андерсена.

Главни јунаци, млађани, принцеза Ива Милинковић и "срећни" принц, Урош Зујић, иако су имали ватрено крштење на даскама што живот значе, са пуно набоја али и вештине, одиграли су своје прве глумачке роле.

А поред Иве и Уроша, свој први позоришни наступ кроз представу "Котлић" имали су и Неда Китић, Касим Кочевић, Максим Клисура, Филип Јаћимовић.

"Глумачка постава представе Котлић, вероватно је најмлађа у дугој традицији прибојског Дома културе, све су ученици до четвртог разреда основне школе, и они би реално, требало да буду окосница будућег дечјег позоришног стваралаштва у граду на обалама Лима.", рекао је редитељ представе, искусни Ибрахим Ћата Хасанагић.

Представа "Котлић" припремљена је за нешто више од месец дана, а техничко вођство било је поверено Елми Леђеновић.

Публика у прибојском Дому културе, њихови другари, родитељи и поклоници позоришне уметности, на премијери ове дечје представе, уживали су непун сат времена, а младе глумце аматере, а сутра можда и глумачке звезде, поздравили су заслуженим и дугим аплаузом.