slideshow04

Vesti

Počela zamena vodovodne i hidrantske mreže u Slobodnoj zoni Priboj

U Slobodnoj zoni Priboj ove sedmice počela je realizacija projekta "Rekonstrukcija postojeće i izgradnja nove vodovodne i hidrantske mreže u Slobodnoj zoni Priboj". Projekat je vredan 349.668 evra, a finasira ga Evropska unija preko programa EUPRO, dok Opština Priboj učestvuje sa 20% sredstava.

Projekat podrazumeva izgradnju potpuno nove vodovodne i hidranstske mreže različitih profila koja će biti postavljena u iskopane kanale dužine od preko 3.500 metara. Pored postojeće mreže uradiće se i preko 500 metara dodatne vodovodne i hidrantske mreže za buduće investitore na grinfild lokaciji u Slobodnoj zoni Priboj.

Realizacijom ovog projekta poboljšaće se kapacitet vodosnabdevanja u Slobodnoj zoni, smanjiti dosadašnji prilično veliki gubitci vode, a time i uštedeti značajan iznos sredstava. Možda i najbitnije, nivo protivpožarne zaštite i bezbednosti svih korisnika Slobodne zone biće podignut na najveći mogući nivo.

Izvođač radova je firma "Hidromaks" iz Bajine Bašte koji je uveden u posao 3. septembra. Rok za završetak radova je 60 dana, što znači da bi sve trebalo da bude gotovo do kraja oktobra.

vod i hid mreza sz