slideshow04

Vesti

Predstava "Plastika" izvedena u Domu kulture u Priboju

Nakon pauze od šest meseci, zbog pandemije korona virusa, na sceni Doma kulture „Pivo Karamatijević“ u Priboju, u petak 18. septembra izvedena je pozorišna predstava „Plastika“, po tekstu Stevana Koprivice.

Glumice Narodnog pozorišta, Suzana Petričević i Nela Mihailović, tokom više od sat vremena, donele su priču o bogatoj udovici Milini i osetljivoj novinarki Katarini, koje u srednjim godinama odlučuju da sebi daju još jednu šansu u životu. Obe u izvesnim godinama, ali različitih mentaliteta i podneblja odakle dolaze, sreću se u teretani, gde pokušavaju da koriguju svoje telo, ali i dušu.

predstava plastika 2020

Iščekujući plastične operacije, rekapituliraju svoju prošlost. Niz pogrešnih odluka i gorkih trenutaka, heroine predstave začinile su sa mnogo humora, čime su naizgled tešku temu obojile u svetlije boje. Ne pristajući na kompromise, one još jednom pokušavaju da se odupru stereotipima, ne dozvoljavajući da život tek tako prođe pored njih.

Obe glumice, i same u srednjim ili najboljim godinama, nagrađene su iskrenim aplauzima zadovoljne pribojske publike, za majstorski donetu priču, ispunjenu humorom i detaljima svakodnevnog života.

Predstava je imala i poučnu notu, pogotovu za žene u tzv, poznim godinama, koje tada vape za fizičkom lepotom, koja neizostavno prolazi, ali kako Nela i Suzana donose u predstavi, to po njima plastika ne može da nadoknadi.

Svako vreme, kako one kažu, ima svoju lepotu i sreća u životu dolazi iznutra, a ne sa fizičkim ulepšavanjem i hirurškim intervencijama, što je samo maska, koja kad tad mora da padne ili da se skine – jednoglasno su poručile glumačke dive Nela Mihajlović i Suzana Petričević.

Predstava „Plastika“ u pribojskom Domu kulture izvedena je uz poštovanje svih epidemioloških i zaštitnih mera, usled pandemije koronavirusa.