slideshow04

Vesti

Nagrada za Janu Dragutinović

Nakon velikog uspeha mlade pribojske atletičarke Jane Dragutinović, koja je nedavno na Balkanijadi u Turskoj, kao član reprezentacije Srbije, postala najbolja juniorka Balkana u skoku u dalj i bronzane medalje u troskoku, lokalna samouprava i Sportski savez Priboja, uputili su iskrene čestitke i nagradu u vidu laptopa i multifunkcionalnog ranca.

"Mi smo tu da uvek propratimo svaki Janin uspeh, ali i uspeh svih pribojskih sportista.", rekao je Filip Komarica i izrazio želju da ovakvih susreta, nakon novih uspeha, bude još više i da jednog dana Janu ispratimo i na Olimpijadu.

jana dragutinovic laptop 2020

Nagrada neće izostati ni za trenera Ljubišu Raovića, pod čijim nadzorom u AK FAP Jana trenira nešto više od godinu dana, u kom periodu je i ostvarila svoje najveće rezultate.


Iako je sve rekla na terenu, ali i u školi, kao odlična učenica pribojske Gimnazije, Jana Dragutinović se Opštini i Sportskom savezu zahvalila i na ovoj pažnji i nagradi, kao i svim ranijim, a pre svega na izgradnji tartan staze na gradskom stadionu, koja je evidentno popravila uslove za razvoj pribojskih atletičara i time omogućila njihove još bolje rezultate.

Podsetimo, Jana Dragutinović, je na prvenstvu Balkana u Istanbulu, u skoku u dalj, rezultatom 6,01 metara, osvojila zlatnu medalju i tako ušla u nezvanični Klub 10 srpskih skakačica, koje su u ovoj disciplini ostvarile daljinu preko 6 metara.

Na istom takmičenju, dragulj pribojske i srpske atletike, Jana Dragutinović osvojila je medalju i u troskoku sa dužinom 6,52 metara, što je bilo dovoljno za treće mesto.

Jana Dragutinović je sportistkinja Priboja za 2019.godinu, prvakinja Srbije u juniorskoj konkurenciji i u skoku u dalj i u troskoku, pobednik je na brojnim takmičenjima, a nedavno je i u Novom Pazaru, iako juniorka, u konkurenciji seniorki, osvojila odlično treće mesto.

Janu dogodine očekuje svetsko prvenstvo u Keniji, za koje veruje da će ispuniti normu, a san je svakako odlazak na Olimpijadu.