slideshow04

Vesti

Ministarka privrede Anđelka Atansković posetila Priboj

Priboj je 7. maja posetila ministarka privrede Anđelka Atanasković sa saradnicima, gde je sa čelnim ljudima Opštine Priboj, razgovarala o sadašnjem privrednom trenutku ovog grada, mogućnostima podrške i novim projektima.

Rukovodstvo opštine Priboj, predsednik Lazar Rvović, njegov zamenik Saša Vasilić i narodni poslanik Krsto Janjušević, upoznali su ministarku sa trenutnim privrednim stanjem ovog grada, projektima koje lokalna samouprava trenutno realizuje, a razgovaralo se i o mogućnostima nove podrške gradu, koji se, po svim statističkim parametrima, ekonomski oporavlja.

U tom kontekstu delegacija Ministarstva privrede posetila je Slobodnu zonu Priboj i obišla tri kompanije u njoj - tursku firmu “Fleks akademi”, koja zapošljava 300 radnika, pogon jedne od najboljih srpskih kompanija - “Inmold” iz Požege i firmu “Advertaut”, koja sve svoje proizvode, izvozi.

"Slobodna zona Priboj postala je privredni zamajac ove sredine. Ona trenutno zapošljava preko 500 radnika, iskorišćeni su svi kapaciteti u halama, pa se već razmišlja i o novim lokacijama.", rekao je predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović.

On je dodao da se na sastanku razgovaralo i o prostoru FAP-a, koji se trenutno ne koristi, a koji bi se za nove investitore stavio u režim slobodne zone, te će se o tome razgovarati sa Ministarstvom odbrane i rukovodstvom FAP-a. On je istakao i da je Priboj, kao lokalna samouprava veoma zadovoljan ovom posetom i dosadašnjom saradnjom sa Ministarstvom privrede.

"Sadašnji prostor Slobodne zone, samo pre pet godina bio je potpuno devastiran, a zahvaljujući Vladi Srbije i Aleksandru Vučiću, koji je formirao radnu grupu za privredni oporavak Priboja, sada je ovo istinski oslonac za privredu ove sredine, a novu perspektivu otvara i autoput kojim se očekuje dolazak novih investitora i u Priboj i ovaj deo Srbije.", rekao je narodni poslanik Krsto Janjušević, uz zahvalnost ministarki privrede, na uvažavanju i poseti Priboju.

Ministarka Atansković je prezadovoljna onim što je videla i čula, da je Priboj grad koji se ekonomski oporavlja, da se otvaraju nova radna mesta, da se smanjuje nezaposlenost, povećavaju plate a time raste i standard građana, što sve u ovoj zemlji, može samo da raduje.

"Najvažnije je da ste se vratili na nekadašnje staze, da je sve više uposlenih radnika, da ste opet, po platama, među najboljima u Zlatiborskom okrugu, da očekujete nove investitore, koji znače i nova radna mesta, da imate ideje, viziju Priboja sutra.", rekla je ministarka Atanasković.

Ona je iz Priboja uputila i apel građinima, da se vakcinišu, jer se pandemija, kao na retko koju životnu oblast, posebno reflektuje na privredu.

"Nama treba zdrava nacija.", poručila je ministarka Atansković.

U delegaciji Ministarstva privrede, koju je predvodila ministarka Anđelka Atanasković, bili su još Nermina Ljubović, savetnica, Branislav Pejčić, načelnik za investicije i Ana Lapčević, direktorka RPK Užice.