slideshow04

Vesti

Ministar Gašić u Priboju

U Priboju je 24.maja boravio ministar unutrašnjih poslova u Vladi Srbije, Bratislav Gašić sa saradnicima, i sa rukovodstvom lokalne samouprave ali i predstavnicima svih političkih subjekata, razgovarao o situaciji nakon ubistva, koje se dogodilo u jednom ugostiteljskom lokalu u Priboju.

"Zajednički imenitelj svega, jeste, da ovo nema ni versku ni političku konotaciju, već je nemili događaj, koji je rezultirao odlaskom jednog mladog i dobrog čoveka. Ministarstvo izvršava sve radnje i mere kako bi izvršilac bio izveden pravdi. Sve naše organizacione jedinice su od prvog momenta aktivno uključene u rasvetljavanje ovog slučaja. Uhapšeni su svi pomagači lica koje je izvršilo zločin, i tu nema pardona ni prema kome ko pomaže ljudima koji izvrše bilo koje krivično delo." rekao je ministar Bratislav Gašić.

Lokalnoj samoupravi puno znači poseta ministra policije, koja će učinitii sve da se počinilac ovog ubistva pronađe i kazni, ali će ovakva poseta doprineti i očuvanju međusobnog poverenja Srba i Bošnjaka.

"Složili smo se svi da zločin nije nacionalno i verski motivisan i očekujemo da što pre počinilac bude uhapšen. Meni je žao kada je Priboj po ovim vestima prisutan u medijima, umesto da govorimo o investicijama, koje će ove godine biti rekordne. Svi znamo da je Priboj primer dobrih međunacionalnih odnosa, ali ne možete izolovati i uticati na različite portale i novinare, koji su motivisani iz dugih razloga, da šire određene dezinformacije i unose negativnu energiju u jednu dobru i pristojnu sredinu.", istakao je predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović.

Dobri komšijski odnosi i suživot na ovim prostorima treba da se nastave, ubistvo se desilo, stradao je jedan nedužan mladić, pa su predstavnici Bošnjaka od ministra tražili da krivac mora da bude pronađen i adekvatno sankcionisan.

"Jedan mladi život niko ne može vratiti, međutim iz ovog događaja moramo izvući konkretne pouke, da učinimo sve što je do nas da zlo koje živi u pojedincima u određenom društvu, mora biti sankcionisano i da zajedno, kao društvo i ljudi koji živimo na ovim prostorima, damo sve od sebe da se takvi pojedinci kazne.", rekao je dr Rejhan Kutović, državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i potpredsednik Stranke pravde i poverenja.

Predsednik Opštinskog odbora Sandžačko demokratske partije u Priboju, dr Jasminko Toskić, istakao je da je zajednički zaključak sastanka da ovaj tragični događaj, nije bio etnički motivisan.

"Sa tim smo svi saglasni, kao i dobar deo građana Priboja sa kojima sam ja bio u kontaktu. Ministar nam je prezentovao da je MUP angažovao sve jedinice za pronalazak počinioca i rasvetljavanju kompletnog dela. Nadamo se skorom razrešenju. Ono što smo mi iz SDP Priboja tražili, jeste da se pojača prisustvo Bošnjaka u organima MUP-a, čisto radi pojačanja osećaja sigurnosti u Priboju.", kazao je dr Toskić.

Predsednik Opštinskog odbora Stranke pravde i pomirenja za Priboj Fahrudin Alagić se takođe složio da incident koji se desio, nije nacionalno motivisan.

"Naravno podignute su određene tenzije, koje su doprineli razni portali sa raznim pisanjima i često netačnim navodima. Mi u Priboju znamo kako ćemo reagovati i kako da se uzavrele strasti smire i povrati mirnoća u svakodnevni život.", rekao je Alagić.

Podsetimo, u noći između subote i nedelje u tuči, u jednom ugostiteljskom lokalu, od udaraca osumnjičenog policajca, koji nije bio na dužnosti, smrtno je stradao 35-godišnji Ervin Ćelahmetović. Osumnjičeni za ubistvo nalazi se u bekstvu, za njim se intenzivino traga, a uhapšeno je i troje pomagača u njegovom bekstvu.