slideshow04

Vesti

Uskoro sanacija zgrade Opštine Priboj

Zgrada Opštine Priboj uskoro će zasijati u novom ruhu. Ugovor o energetskoj sanaciji zgrade Opštine 31.jula, potpisali su ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović i predsednik Opštine, Lazar Rvović.

 Zameniće se kompletna stolarija, uraditi nova fasada a biće postavljen i novi krov. Država će izdvojiti nešto preko osam miliona dinara, a ostatak će finansirati lokalna samouprava.

Pored estetskog, odnosno dekorativnog efekta, najavljenom sanacijom zgrade Opštine Priboj, posebno će značajno biti unapređenje energetske efikasnoti, odnosno kvalitetno zagrevanje prostorija uz uštedu energije, time i uštede energenata, a sve će doprineti i manjem zagađenju životne sredine, odnosno čistijem vazduhu, koji udišu naši sugrađani.

Rekonstrukcija odnosno energetska sanacija zgrade Opštine Priboj, očekuje se da počne uskoro, nakon sprovođenja neophodnih tenderskih procedura.

Inače, Ministarstvo rudarstva i enegetike Republike Srbije ove godine izdvojilo je dvostruko više sredstava za energetsku sanaciju obrazovnih, kulturnih i zdravstvenih ustanova, kao i javnih objekata nego u prošloj godini. Za energetsku sanaciju objekata od javnog značaja u 41 gradu i opštini u Srbiji, u 2024.godini, biće izdvojeno je 800 miliona dinara.

"Radujem se unapređenju energetske efikasnosti i stvaranju boljih uslova za rad i život, svih zaposlenih i naših građana, u ovim ustanovama", rekla je prilikom dodele ugovora, ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović.