slideshow04

Позив за подношење захтева за помоћ студентима високошколских установа

Напомена: студенти могу захтеве за помоћ поднети до понедељка, 12. јануара, а допуну документације (потврде са високошколских установа) Општинској управи могу доставити до петка 16. јануара.

Позивају се заинтересовани студенти високошколских установа, са пребивалиштем на територији општине Прибој, да поднесу захтев за пружање помоћи у складу са критеријумима утврђеним Закључком о пружању новчане помоћи студентима високошколских установа.

Захтев се може поднети поштом или непосредно у писарници Општинске управе Прибој , у периоду од 05.01.2015. до 11.01.2015. године.
Право на новчану помоћ, у складу са Закључком о пружању помоћи студентима високошколских установа, има подносилац захтева који испуњава следеће услове:

1. да је студент студија првог степена (основних академских и основних струковних студија) или студија другог степена (мастер академских и специјалистичких струковних студија)
2. да је држављанин Републике Србије;
3. да има пребивалиште на територији општине Прибој најмање 5 (пет) година;
4. да студира на некој од високошколских установи чији је оснивач Република Србија;
5. да у континуитету уписује године студија,
6. да просечна месечна примања по члану породице студента, у периоду од 1. јуна до 30. новембра 2014. године , не прелазе износ од 10.000,00 РСД;
7. да истовремено није остварио право на кредит или стипендију из буџета Републике Србије.

Ранг листом ће бити обухваћени само подносиоци захтева који у потпуности испуњавају све услове из овог Позива.
Подносиоци приликом подношења захтева за помоћ прилажу следећу документацију:

1. Захтев за помоћ (може се преузети у писарници Општинске управе ),
2. Уверење о уписаном зимском семестру одговарајуће године студија,
3. Доказ да је подносилац захтева континуирано уписивао године студија,
4. Уверење о држављанству Републике Србије,
5. Уверење о пребивалишту издато од стране МУП-а Републике Србије,
6. Изјаву подносиоца захтева о члановима домаћинства која је оверена од стране надлежног органа,
7. Одговарајуће доказе о оствареним приходима домаћинства у периоду од 1.јуна до 30. новембра 2014. године,
8. Изјаву подносиоца захтева да није остварио право на кредит или стипендију из буџета Републике Србије, односно, уколико оствари то право , да ће одустати од права на помоћ из буџета општине Прибој.

Након истека рока за подношење захтева Општинска управа ће у року од 10 дана од истека рока за подношење захтева сачинити и објавити Прелиминарну ранг листу подносилаца захтева на основу висине просечних месечних примања по члану породице, почев од најнижег просека.
На сачињену Прелиминарну ранг листу подносилац захтева може уложити приговор Општинском већу општине Прибој у року од 3 дана од дана објављивања исте.
По истеку рока за подношење приговора Општинско веће општине Прибој ће размотрити приспеле приговоре и утврдити Коначну ранг листу подносилаца захтева.
Позив за подношење захтева за помоћ објавити у локалним средствима јавног информисања и на огласној табли зграде Скупштине општине Прибој.

Текст Позива за подношење захтева за помоћ можете преузети овде.

Захтев за пружање помоћи можете преузети овде.