slideshow04

Општина Прибој донирала Општој болници Прибој мерач билирубина за новорођенчад

Да је улагање у квалитет здравствене заштите, како на примарном тако и на секундарном нивоу приоритет у оквиру једне локалне заједнице, показује још једна донација локалне самоуправе у Прибоју, прибојском здравству. Овај пут је у питању мерач билирубина за новорођенчад, чија је вредност око 5.000 евра, након чега је општина Прибој постала седма у Србији која има овај апарат.

Апарат је је директору Опште болнице Прибој др Драгану Ћетковићу, предао председник Општине Лазар Рвовић, у друштву председника Скупштине општине Прибој Саше Василића и болничког колектива. Донација апарата је према речима првог човека прибојске општине, резултат једне објективне потребе, за коју су новац издвојили грађани Прибоја. Он је такође истакао да ниједан захтев до сада, који је пристигао из Болнице или Дома здравља није одбијен, а да ће се здравство и у будућности помагати. Посебно охрабрује вест да се број новорођенчади повећава, али и то да је актуелни министар здравља решио да уведе ред у здравство, казао је он.

Мерач билирубина за новорођенчад који до сада Општа болница Прибој није имала, користиће неонатолошки одсек, бокс за бебе на Гинеколошко-акушерском одељењу, а употребом истог, новорођенчад ће бити поштеђена трауме приликом вађења крви.

Ово је није прва донација ове врсте прибојском породилишту. Само у протеклом периоду купљена су два прекопотребна апарата, фиксни инкубатор и фотолампа, чија је укупна вредност милион и 448 хиљада динара. Из локалне самоуправе је поручено да стоје на располагању и у будућности за донације објективне потребе.

bolnica merac bilirubina 1
bolnica merac bilirubina 2