slideshow04

Одржана 58. седница Општинског већа општине Прибој

Данас је одржано 58. заседање Општинског већа општине Прибој. На данашњем заседању које је отворио председник општине Прибој Лазар Рвовић утвђени су предлози Одлуке о оснивању д.о.о. "Индустријски паркови", Програма коришћења средстава за заштиту и унапређење животне средине општине Прибој за 2015. годину, али и Коначни годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта општине Прибој за 2015. годину, као и постављење Општинског правобраниоца општине Прибој.

Утврђена је Одлука о оснивању друштва са ограниченом одговорношћу, које би носило пословно име "Индустријски паркови" Д.О.О. Прибој. Према речима председника општине Прибој Лазара Рвовића, овај акт је званичан почетак реализације Закључка Владе Републике Србије, којим се локалној самоуправи даје у власништво део државне имовине ФАП корпорације а.д., а која се обавезује да оснује предузеће, које ће исте пословне просторе дати у закуп финском инвеститору. Ради се о добром моделу који суштински чува срце ФАП-а и предаје га у сигурне руке, а то је у имовину општине Прибој, казао је он. У питању је једночлано Друштво, чије је управљање дводомно а капитал државни. Како је казао председник Општине, водило се рачуна о кадровским решењима, па се тако тражила одговорност, стручност и поштење. За директора овог Друштва именује се Миломир Лучић, дипломирани економиста из Прибоја, док се за чланове Надзорног одбора Друштва именују Љиљана Симовић дипл.економиста из Прибоја, Радојица Гарабиновић дипл.економиста, такође из Прибоја и Борис Мрдовић дипл.правник, као лице из локалне самоуправе. Обавеза локалне самоуправе је да помогне инвеститору, а овај предлог Одлуке упућен је у скупштинску процедуру.

Утврђен је предлог годишњег програма коришћења средстава за заштиту и унапређење животне средине општине Прибој за 2015. годину али и Коначни предлог годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта општине Прибој за 2015. годину на коју сагласност даје ресорно министарство. У скупштинску процедуру упућен је и утврђени Предлог за постављење Општинског правобраниоца општине Прибој, којим је на ово место поново предложена Јелена Пријовић, која је иначе до сада обављала посао Јавног правобраниоца.

Дневни ред седнице можете погледати овде.

53-sednica-opstinskog-veca