slideshow04

Уручени кључеви станова за породице угрожене клизиштима

Данас је извршена свечана примопредаја кључева од станова породицама које су у протеклом периоду због клизишта остале без крова над главом. Добром сарадњом Владе Републике Србије и локалне самоуправе из Прибоја пронађено је решење за 19 породица, од којих је 9 њих добило на трајно коришћење монтажне куће а њих десет данас званично и станове у стамбеном објекту у насељу Шарган.

urucivanje kluceva sargan 1

Кључеве је члановима породица које су угрожене клизиштима предао председник општине Прибој Лазар Рвовић, који је изразио лично задовољство што је до овог тренутка дошло, јер је ово прави пример да Влада Србије и локална самоуправа воде рачуна о сваком грађанину. Иако је требало доста стрпљења и размевања, задовољство ми је што имам част да вам пожелим срећно усељење упркос томе што смо свесни да ово не може бити адекватна замена за ваше домове, рекао је он.
Укупна вредност инвестиције је 49 милиона динара, а у њу осим стамбеног објекта у Шаргану површине преко 600 m2 улази и 9 монтажних кућа. Извођач радова била је фирма "Стандар инвест груп" из Београда, док је надзор вршила Дирекција за изградњу Прибоја.

urucivanje kluceva sargan 2