slideshow04

Матурски плес са Европом - "European Quadrille Dance Festival 2015"

Другу годину заредом прибојски матуранти плесали су популарни "Quadrille dance", познатији и као плес матураната. Свршени средњошколци две средње школе из Прибоја на тај начин и ове године били су део својеврсне сензације европских размера, у исто време када и матуранти широм Европе.

Пројекат Матурски плес подржан је од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Плесног Савеза Србије, као и локалне самоуправе, а и ове године почео је симболично у подне, у петак 22.маја у главној улици у Новом Прибоју. У највећем синхронизованом плесу на свету, учествовало је 120 матураната из Прибоја, сврстаних у четворке, у Немањиној улици код хотела Лим, који су плесали по тактовима музике Јохана Штрауса. Осим прибојских матураната, за обарање рекорда плесало је још 12 градова у Србији, а свеукупно 44 града из седам држава Европе.
Уз подршку локалне самоуправе свој допринос организацији дали су и Канцеларија за младе општине Прибој, КУД "Фап" из Прибоја и плесни клуб "Зумба". У име општине Прибој матуранте је поздравила чланица Општинског већа Мула Зилџевић, пожелевши им да остваре све животне циљеве и да постану успешни и задовољни млади људи.
Ове године у односу на претходну број матураната који су плесали се повећао, али и интересовање за ову манифестацију, што у најмању руку је показатељ тога да ће ова манифестација у Прибоју постати традиција.
С.М.

maturski ples sa evropom 2015