slideshow04

Одржана 66. седница Општинског већа општине Прибој

Данас је одржана 66. по реду седница Општинског већа општине Прибој. На редовном заседању којим је данас председавао заменик председника општине Прибој Милован Стојкановић, размотрени су и прослеђени у скупштинску процедуру извештаји о раду и финансијском пословању ЈП "Дирекција за изградњу Прибоја" и ЈКП "Услуга" за 2014. годину, док је било и допуна дневног реда.

Извештај ЈП "Дирекција за изградњу Прибоја" о остварењима и реализацији уређења грађевинског земљишта, текућег одржавања комуналних објеката и изградњи објеката похваљен је од стране прибојских већника, уз сугестије и смернице за даље пословање, али је и Извештај о раду и финансијском пословању ЈКП "Услуга" за 2014.годину похваљен и прихваћен уз велико одобравање. Ови извештаји требало би да се нађу пред прибојским одборницима наредне седмице.

Данас је и донето Решење за поништење два решења Пореске службе Општинске управе Прибој и то од 6. и 7. новембра 2014. године.

Дневни ред је допуњен са две тачке, па се расправљало и о Одлуци о уносу неновчаног улога у основни капитал привредног друштва "Индустријски паркови доо Прибој" и о Одлуци о субвенционисању каматне стопе на краткорочне кредите за регистрована пољопривредна газдинства. Одлуком о уносу неновчаног улога у основни капитал привредног друштва "Индустријски паркови доо Прибој", Општина која је оснивач овог привредног друштва, као неновчани улог у основни капитал овог друштва уноси одрђене непокретности (наведене у Одлуци), а вредност неновчаног улога (непокретности) по процени износи 1.228.166.091,00 динара.

Општинско веће је донело Одлуку о субвенционисању каматне стопе на краткорочне кредите за регистрована пољопривредна газдинства, којом се опредељује износ од 2.000.000,00 динара из буџета општине Прибој за субвенционисање каматне стопе регистрованих пољопривредних газдинстава за 2015. годину из средстава Одлуке о буџету за 2015. годину у разделу 3 - функција Општинска управа - развој пољопривреде позиција 78-класификација 451. Корисници ових средстава ће бити регистрована пољопривредна газдинства са активним статусом за текућу годину регистрована на територији општине Прибој, активна минимум годину дана а која су измирила локалне јавне приходе. Одлуком је предвиђено да кредити буду намењени за обртна средства као што су за куповину репроматеријала-семенске робе, минералних ђубрива, погонског горива, сточне хране, стоке за тов, као и годишњи закуп пољопривредног земљишта, плаћање различитих обавеза ка добављачима и порез. Свако пољопривредно газдинство има право на један кредит који не може бити већи од 150.000,00 динара нити мањи од 50.000,00 динара. Корисник кредита биће у обавези да врати главницу кредита банци у периоду од 12 месеци након потписивања уговора, према динамици коју договори са банком , с тим да је првих 6 месеци ослобођен обавезе враћања кредита. Пољопривредна газдинства би кредите користила преко банке која понуди најбоље услове субвенционалне камате, а сав ризик око одобрења и наплате кредита сносе банке.

Дневни ред седнице можете погледати овде.

53-sednica-opstinskog-veca