slideshow04

Одржана 67. седница Општинског већа општине Прибој

Данас је одржано 67. по реду заседање Општинског већа општине Прибој, на коме су донете неке од суштинских одлука за унапређење обављања комуналних делатности али и јавног превоза на територији општине Прибој, које су сада усклађене са кровним законима државе.

Данашњем заседању присуствовали су и представници инспекцијских служби Општинске управе Прибој, комунални и саобраћајни инспектори. Председавајући Већа, председник општине Прибој Лазар Рвовић рекао је поводом прве тачке дневног реда Предлога одлуке о комуналним делатностима, да се на једној оваквој одлуци дуго и студиозно радило и да ће као таква служити као основ за унапређење комуналне делатности али и заштите животне средине на територији општине Прибој. Констатујући да се ради о доброј одлуци, председник Општине и чланови Већа сагласили су се да надзор иснпекцијских служби морати бити повећан и ефикаснији, поготово у летњем периоду. Одлуком о комуналним делатностима утврђене су основне одредбе и истом се први пут регулишу на најбољи начин праве и обавезе вршиоца и корисника комуналне делатности. Прецизно је одређено коме се поверава обављање делатности, услови и начин одрганизовања комуналних делатности, утврђивање цене као и неке посебне одредбе. Одлука је усклађена са важећим Законом о комуналним делатностима 88/11.

Утврђен је и Предлог одлуке о јавном превозу путника на подручју општине Прибој, која се такође усклађује са важећим законским актима. Измене су направљене код назива линија, тако да су побројане линије и аутобуска стајалишта, али су и прецизно дефинисани линијски и ванлинијски превоз, услови за одређивање стајалишта и начин поверавања обављања јавног линијског превоза путника, надзор, казнене одредбе и прелазне и завршне одредбе.

Дневни ред седнице можете погледати овде.

53-sednica-opstinskog-veca