slideshow04

Предузетници потписали уговоре са Општином и Фондом за развој

Данас је у малој сали Општинске управе обављено свечано потписивање уговора са преосталим предузетницима који су на Конкурсу Фонда за развој општине Прибој добили бесповратна средства за отварање нових радних места и средства за куповину нове опреме.

potpisivanje ugovora fond za razvoj 1

Уговоре са Фондом и Општином Прибој потписали су предузетници од 33. до 60. броја на ранг листи, која је објављена након завршетка Конкурса. У име општине Прибој уговоре са предузетницима потписао је председник општине Прибој Лазар Рвовић, који је рекао да се потписивањем ових уговора завршава овај конкурс, али да ће средстава за подстицај предузетништва увек бити, тако да се до краја ове године може очекивати још један позив.
"Сада је велика ствар сачувати радно место, а не само створити услове за отварање новог, и зато вам честитам и у име грађана Прибоја јер ви сте на крају, ти који пуните општински буџет.", рекао је он.
Рвовић је рекао да пословни амбијент колико зависи од локалне самоуправе зависи и од предузетника, а локална самоуправа ће се трудити да што више олакша рад истих, што је и учинила дајући порезе и таксе који су међу најмањима у Србији. Он се предузетницима и захвалио на свему ономе што чине да ситуација у Прибоју буде боља и позвао их да учествују и у будућим позивима како би добили општинска средства.
Председник Управног одбора Фонда за развој општине Прибој Гаврило Бујишић је присутне и медије подсетио да се на овај начин, радом фонда и опредељивањем буџетских средстава до сада отворило 150 радних места, што је позитиван пример.
Коначном одлуком која је донета 4. децембра 2014. године, прихваћене су све пријаве са уредном документацијом, па је од приспелих 63 захтева, прихваћено 60, углавном базираних на захтеву за добијања средстава за отварање нових радних места, док је било и захтева за добијање средстава за куповину опреме. Општина Прибој донела је одлуку о ангажовању 9.000.000,00 динара на име расподеле новчаних средстава за инвестиције и набавке основних средстава - развоја предузетништва вишег нивоа запошљавања и самозапошљавања, за ову буџетску годину. На тај начин, у 2015. години отвара се 96 нових радних места кроз овај вид помоћи и подстицаја локалним предузетницима.

potpisivanje ugovora fond za razvoj 2