slideshow04

Прибој у ритму Европе - Потписан Уговор о укључивању деце Прибоја у пројекат "Србија у ритму Европе"

Општина Прибој ће следећег пролећа бити једна од 20 општина чија деца ће учествовати у манифестацији "Србија у ритму Европе". Тим поводом, данас је у Прибоју потписан уговор између представника ове манифестације и Општине Прибој, којим се обезбеђује подршка локалне самоуправе у спровођењу манифестације, коју подржава 20 амбасада из земаља Европске Уније.

srbija-u-ritmu-evrope-1

Престижна манифестација ревијално-такмичарског карактера једна је од најпознатијих ове врсте са милионским аудиторијумом. Манифестација обухвата такмичење деце основношколског и средњошколског узраста у соло певању, плесању и другим дисциплинама. Прибој се ове године прикључио другим градовима и општинама, првенствено због интереса деце, али и могућности за остварењем привредних интереса, кроз ктиторство једне од амбасада.

Како је рекао Давид Макевић, пројектни директор манифестације, у Прибој су дошли са иницијативом која је проистекла из препоруке, са циљем за откривањем нових талената. Организација манифестације ће обебедити бесплатну обуку за 25 деце из Прибоја, која ће се такмичити у две секције, модеран плес и соло певање. У наредном периоду биће одржане аудиције у основним и средњим школама, када ће се одабрати деца која ће представљати општину Прибој. Осим откривања младих талената, њихове едукације и конекције са децом из других градова, учешће у манифестацији носи и једну другу димензију, а то је привлачење инвестиција кроз ктиторство једне од амбасада Европске Уније.

"Захваљујем се на гостопримству председнику опшштине Прибој и његовом тиму, сигуран сам да смо пронашли правог партнера.", рекао је Макевић.

Председник општине Прибој Лаазар Рвовић, истакао је да је Прибоју интерес деце испред свих осталих интереса и да су деца на првом месту.

"Имаћемо прилику да промовишемо град, учествујемо у добром пројекту, свакако имаћемо вишеструку корист. Захваљујем се тиму манифестације што су нас препознали као свог партнера", рекао је Рвовић.

Одабрана деца која буду представљала општину, представиће се на страном језику, а препорука је да то буде на језику амбасаде која буде одабрана да буде ктотор општини. У директном телевизијском преносу, општина Прибој ће имати урађену видео промоцију за милионски аудиторијум. Победник на манифестацији се одређује путем СМС гласања и гласова жирија, а 50% средстава од смс порука се упућују победничком граду.

На финалној манифестацији очекује се велики број представника амбасадора и представника Европске Уније.

srbija-u-ritmu-evrope-2